Home Over ons Nieuws Opvang Foto's Contact Privacyverklaring
Excuus, uw apparaat kan onze website niet tonen. Probeer het op een ander apparaat.
Opvang:

Als je als ouder gaat werken of je volgt een studie, dan moet je op zoek naar een geschikte opvang. Soms is familie een optie. U krijgt dan geen toeslag van de Belastingdienst, tenzij het familielid geregistreerd staat als gastouder.

Daarnaast heb je de Landelijke kinderopvang. Deze hebben vaste openingstijden. Voor de opvang betaalt u in dagdelen (ochtend / middag).

Als laatste heb je nog de Gastouderopvang Boefjes en Elfjes. Ik ben flexibel in de openingstijden en ontvang uw kind(eren) bij mij thuis. Tijdens de opvang kunnen meerdere kinderen aanwezig zijn.

Gastouderopvang gebonden aan strikte regels die in de wet zijn vastgelegd. Zo moeten gastouders een minimale opleiding hebben, een kinder-EHBO en een VOG (geldt voor alle inwonende personen boven de 18). Uiteraard voldoet Boefjes en Elfjes hieraan.
Dit wordt geregeld gecontroleerd door gemeente en GGD.

Hoe werkt gastouderopvang?

Indien u gebruik wilt maken van onze diensten, dan heeft u een gastouderbureau nodig. U kunt hier zelf naar op zoek, maar wij kunnen u ook adviseren.
Naast het uurtarief van de gastouder betaald u bureaukosten aan het gastouderbureau, zoals vastgelegd is in de wet kinderopvang.

Boefjes en Elfjes hanteert een uurbedrag van € 5,40 p/u. Met ingang van 2021 wordt dit € 5,55. Dit is incl. brood, fruit, tussendoortje en drinken. Voor evt. luiers en flesvoeding dient de ouder zelf zorg te dragen.

Toeslag:

Bij de Belastingdienst kunt u een tegemoetkoming voor de kosten aanvragen. Voor 2020 kunt u tot maximaal 230 uur per maand vergoed krijgen. Maximale vergoeding bedraagt € 6,27. Per 1 januari 2021 wordt dit € 6,49) Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de Belastingdienst.